Prezentare Generala

Satul de Vacanta se afla langa rezervatia de asprete de pe raul Valsan, pe un platou, dupa ce ai urcat 200 m de la soseaua asfaltata, la marginea padurii, in jurul helesteelor populate cu crap si caras, la altitudinea de 600 m.

Daca se poate spune despre o mini statiune turistica din Romania ca este ecologica atunci Satul de Vacanta Bradulet este aceasta, toate amenajarile fiind facute cu scopul de a se integra in natura.

Localitatea Bradulet, fosta Bratieni se intinde inspre muntii Fagaras, pe cea mai ecologica vale din Europa, valea Valsanului, dovada fiind existenta in apele raului a aspretelui, un peste care nu a mai supravietuit nicaieri in lume. In vara lui 2007, impreuna cu tinerii veniti in vacanta am reusit sa capturam pe linga pastrav si mreana si un asprete (vezi galeria foto); bineinteles ca dupa ce l-am fotografiat l-am eliberat fara a-i pune in pericol existenta. Aflati mai multe informatii despre acest peste unic tot din pagina "prezentare".

Pretutindeni te înconjoara paduri de fag, mesteacan, plop, frasin si conifere, printre care îsi fac loc mici livezi de pruni si meri, întregind frumusetea peisajului.

Fauna si flora regiunii sunt foarte bogate, cuprinzand cele mai diverse specii montane. Oriunde te indrepti gasesti frumuseti ale naturii, rezervatii naturale precum si vestigii istorice si culturale.

Temperatura medie anuala de circa 10 C (in luna iulie variaza in jurul temperaturii de 21 C, iar in luna ianuarie in jur de –2 C) face ca mediul sa fie ideal pentru petrecerea vacantei si a timpului liber. Zona este ferita de vanturi, fiind la adapostul muntilor. Vara se simte briza de munte. Precipitatii medii anuale - 750 mm.

Accesul este usor: de la Curtea de Arges 23 km, de la Campulung 30 km, iar de la Pitesti 50.

Pana la Bradetu, statiune balneoclimaterica cu izvoare minerale de tratament (650 m altitudine), mai sunt doar 6 km. Dupa Bradet, la dreapta, traversand Dealul Alunisului se poate ajunge foarte usor la Nucsoara, unde ne asteaptă privelisti încântătoare.
Potentialul turistic este uimitor, amatorii de drumetii montane avand in fata Cheile Valsanului, cu peisaje de o frumusete salbatica. La iesirea din Cheile Valsanului, spre amonte te asteapta o poiana larga insorita, inconjurata de paduri de brazi, unde in fiecare an nenumarati turisti isi instaleaza corturile si rulotele pe perioada concediilor (Poieni). Inaintand pe râul Vâlsan, spre izvor, ajungi la Gura Dobroneagului unde au fost captate apele Vâlsanului si îndreptate prin viaduct, pe sub munte, către Vidraru Arges. Aici gasim un lac antropic mirific, loc pentru pescuit si campare.

Cei care sunt impatimiti ai excursiilor montane pot continua drumul pe trasee pastorale marcate pina la varfurile Moldoveanu, Tuica, Negoiu, Mărăcinul, Oticul, Jepii, Zănoaga; o alternativa mai comoda de traseu montan este spre varful Ghitu, de unde poti admira frumusetea inegalabila a vaii Valsanului si panorama unica a muntilor Fagarasi.

In imprejurimi se mai afla muntii Iezer, Papusa, Raul Doamnei, valea Argesului, valea Argesel, lacul Oiesti, lacul Vidraru, lacul Cerbureni, lacul Nucsoara.

La numai trei km gasim Manastirea Corbii din Piatra, care are doua altare si cea mai veche pictura rupestra originala din tara, alaturi de temeliile Cetatii Gezigava a vestitului Dromihetes, cel care l-a invins pe Lisimach. La sapte km se gaseste manastirea Robaia.

Nenumarate festivaluri de folclor, targuri si expozitii de obiecte de artizanat executate de artisti populari din regiune si nu numai sunt organizate aproape in toate perioadele anului.

Dincolo de dealul Chiciura, cel mai inalt deal din Romania (1227m altitudine), prin Tulburea, se ajunge la Cetatea Poenari, loc de retragere pentru Vlad Tepes.

Amatorii de agrement au la dispozitie helesteele pentru pescuit sportiv, populate cu crap si caras, care vor incanta pe orice pescar amator, cai pentru calarie sau plimbari cu trasura si sareta, mountain bikes, tiroliana, traseu cu obstacole si corzi, ATV si altele.

In zilele calduroase va puteti racori in piscina sau sa va plimbati in padurea aflata la numai 50 de metri. Prospetimea aerului de munte si linistea desavarsita din jur va vor face sa va relaxati cu adevarat.

Pentru perioada de iarna, exista in apropierea cabanelor o partie de sanius de circa 300 metri lungime, folosibila si pentru schi. Pe helesteele inghetate se poate patina sau juca hochei.

Este loc pentru campare corturi si pentru jocul cu mingea, iar la cateva sute de metri se gaseste raul Valsan.

Pentru a va bucura de cea mai reconfortanta vacanta posibila intr-una din cele douasprezece cabane, fiecare avand cate cinci-opt paturi (la parter si mansarda), nu ezitati sa ne vizitati!

Oferta curenta si cele promotionale, precum si modalitatea de a va rezerva vacanta le gasiti in meniul principal al paginei de prezentare.

Oferiti-va o vacanta desavarsita la munte si dupa ce veti petrece o saptamana intr-o cabana pe valea Valsanului va garantam ca veti reveni.

Mai departe