• Articol de Patricia Rusu

  • Ziarul Adevarul de vineri 11 iun 2010

Campingurile va asteapta cu oferte speciale. Drumetii pe munte, echitatie, pescuit, privelisti superbe si aer curat.

Acest sfarsit de saptamana se anunta a fi unul insorit. Daca vreti sa scapati de aerul sufocant al orasului si sa va bucurati de peisajele superbe ale judetului, puteti sa faceti o drumetie la munte. In Arges exista mai multe zone special amenajate pentru camping:


In apropiere de cetatea Poienari, la aproximativ 40 de kilometri de Pitesti, se afla pensiunea turistica Dracula, care dispune de un camping propriu cu 32 de locuri de cazare. Intr-un cadru pitoresc si plin de istorie va puteti caza la una din cele 16 cabanute care pot fi inchiriate aici cu 60 de lei pe noapte. Pretul include parcare, dus, toaleta si apa calda.  La Camping Arges Dracula puteti sta si la cort, tariful fiind de 15 lei de persoana, cu aceleasi facilitati. In plus aveti la dispozitie loc de joaca, gril, bucatarie, teren de tenis.


Plimbari cu vaporasul pe Lacul Vidraru
În aceeasi zona se afla si pensiunea-popas Micul Vrajitor, care dispune de 20 de locuri de cazare în 10 casute cu 2 paturi si tv prin cablu. Turistii au la dispozitie 2 grupuri sanitare, parcare gratuita, gratar de gradina. Tariful de cazare este de 50 de lei pe noapte. În zona se organizeaza plimbari de agrement cu vaporasul pe Lacul Vidraru sau plimbari cu trasura.


Si Cabana Cumpana, aflata pe malul stang al Lacului Vidraru dispune de 26 de casute din lemn cu cate 2 paturi si un camping de 3000 de mp. Ca sa închiriati o casuta, va costa 45 de lei pe noapte, iar pentru a instala cortul si pentru un loc de parcare, veti plati 15 lei. Ca posibilitati de agrement aveti barci, salupe, caiace, biciclete sau hidrobiciclete care pot fi inchiriate, plimbare cu vaporasul sau diverse jocuri in aer liber.


Airsoft la Brădulet

Pe valea Raului Valsan, în localitatea Bradulet, la 50 de kilometri de Pitesti, se afla satul de vacanța ecologic “Bradulet” care dispune de 12 cabane cu 72 de paturi. Fiecare cabana are cate 2 camere si este dotata cu 5-8 paturi. Tariful de cazare este de 20 de lei de persoana pe noapte. Pentru corturi-10 lei de persoana cu cortul personal, sau 15 lei de persoana in corturile satului de vacanta.

Pentru 10 lei in plus beneficiati de una din facilitatile: pescuit sportiv, traseu cu obstacole, tiroliana, tir cu arcul sau echitatie. Aici puteti practica airsfot, alaturi de prieteni.

“Avem unul dintre cele mai mari terenuri de airsoft din tara, care se intinde pe 43 de hectare. Airsoft-ul este varianta asiatica a paintball-ului, numai că bilele folosite sunt din plastic, de calibrul 6 mm. Regula principala este codul onoarei: cand esti lovit trebuie sa recunosti. Nu este la fel de dureros ca paintball-ul si este mult mai ieftin. Tariful este de 50 de lei de persoana pentru arma si protectie ochi -7 ore de joc cu 700 de bile. ”, spune Mihail Stanculescu, administratorul satului ecologic.


In localitatea Candesti, comuna Albestii de Muscel, la aproximativ 80 de kilometri de Pitesti, se afla pastravaria Bratioara, care ofera 3 cabanute cu cate doua locuri, la pretul de 60 de lei pe cabana. In plus aici exista si un camping, unde cu 10 lei va puteti amplasa cortul. Puteti pescui pastrav in paraul Bratia sau puteti asista seara, la ritualul de hranire a pestilor, apa fiind zbucuiumata asemenea unui Vulcan inainte sa erupa.

 

  *Blogspot

duminică, 12 iulie 2009

Povesti de tabara

S-a mai dus o saptamana... trece timpul prea repede in ultima vreme ...
Am fost in tabara la Bradulet, intr-un sat ecologic. Aici am gasit 20 de copii si tineri care se simteau grozav in mijlocul naturii, desi nu aveau nici televizoare, nici laptopuri. Ce sa mai!... Tare mi-ar fi placut sa merg si eu intr-o astfel de tabara cand eram mai mica...
Cat despre Satul de vacanta ecologic Bradulet... este un loc atat de frumos, incat pare rupt din filmele alea pentru copii in care treci printr-o oglinda si ajungi in alta lume... numai ca de data asta chiar s-a intamplat.


 

   Inapoi Mai departe