Turism Ecologic

Bradulet, fost Bratieni se afla la altitudinea de 600 m, inspre muntii Fagaras, pe cea mai ecologica vale din Europa, valea Valsanului, dovada fiind existenta in apele raului a aspretelui, un peste care nu a mai supravietuit nicaieri in lume (in galeria foto veti vedea un exemplar capturat si eliberat de noi in anul 2007).

Pe o raza de 25 de km. nu gasim nici o sursa de poluare, neexistand industrie, iar de la Musetesti pana la varful muntilor nu zarim deseuri sau alte urme poluante ale trecerii omului, zona fiind locuita si vizitata de oameni cu un profund respect pentru natura.

Accesul este usor: de la Curtea de Arges 22 km, de la Campulung 30 km, iar de la Pitesti 50.

www.youtube.com/watch?v=-DJZvwOplrI

La Bradet inca din 1888 a fost descoperit primul izvor de ape minerale, cunoscut sub numele de Puturosul (astazi sunt cunoscute sapte izvoare). Efectul benefic al acestor ape minerale in tratamentul afectiunilor renale, hepatice, gastrice, metabolice, reumatice este bine cunoscut si utilizat in cadrul tratamentelor de recuperare fizioterapeutica care se efectueaza in sanatoriul din statiune.

Intreaga zona este impanzita de frumuseti ale naturii, de rezervatii naturale si de obiective istorice si culturale, dintre care cele mai apropiate:

La 0,7 km - Muzeul Satului Gales, 3 km - Manastirea Corbii din Piatra, 3,5 km - Rapele cu Brazi cu grota rezistentei anticomuniste, 6 km - Schitul din lemn Bradetu, la 7 km - Manastirea Robaia, 16 km - Cetatea Poenari, 20 km - Barajul Vidraru.

Obiective turistice naturale:

Muntii Ghitu, Fagaras, Iezer, Leaota, culmile Moldoveanu(2.543 m), Tuica, Picuiata, Negoiu (2.535 m), Cheile Valsanului, lacul Vaslan, Raul Doamnei, valea Argesului, Barajul Vidraru, valea Argesel, lacul Oiesti, lacul Vidraru, lacul Cerbureni, lacul Nucsoara, lacul Galbena.

Exista multe alte argumente pentru care definim Satul de vacanta Bradulet ca fiind ecologic, insa vizitandu-ne va veti convinge.

   Inapoi Mai departe