Agrement cu cai

Calul coexista cu omul inca din vechime, fiind nu numai ajutor pretios ci si prieten apropiat. Legatura dintre om si cal poate fi greu explicata. Dar care faptura mai etaleaza atata gratie pe langa forta, atasament si totodata maiestuozitate, implinite intr-o perfectiune desavarsita de Creatorul?

Si unde mai pui ca aici, in compania lor, calare, cu trasura, sareta, sau asezat intr-o caruta cu fan, te poti bucura de frumusetea mirifica a peisajului argesean submontan. Privelistea asupra vaii Valsanului este superba si exista sanse sa vezi o caprioara sau o vulpe in padurea de alaturi.

Toti caii nostri sunt tineri: Maricica este veterana in varsta de sapte ani, este murga, Veverita este roib si are sase ani, Stela (pentru ca este neagra si are stea in frunte) are cinci ani, murga Mita este cea mai impunatoare, dar si sfioasa - aceeasi varsta, roibul Gogu, de asemenea. Mura, este neagra, de talie mai mica si are patru ani.  Murgul si Iepuras (chiar daca este manza) trei ani. Juniorul este Lupo, de doi ani.

Durata traseelor calare poate dura intre una si douasprezece ore, iar grupul poate fi format din patru - sapte persoane.

“Plimbari de weekend” se doreste a fi o evadare din cotidian. Va asteptam alaturi de caii nostri pentru doua zile de vis. Program: se pleaca sambata dimineata de la satul de vacanta, calarim cateva ore, iar la pranz ne intoarcem la gratar. A doua zi dimineata incalecam si pornim intr-o noua plimbare pe drumuri de munte.
Ritmul de mers este relaxant, aceasta plimbare fiind destinata in special incepatorilor.

 "Incursiune pe Ghitu" este pentru cei cu experienta si merita. Calarim cale de sase ore, ultimii kilometri fiind de urcus. De pe Varful Muntelui Ghitu se desfasoara o panorama unica a muntilor Fruntii, Iezer si Fagarasi, cu cele mai cunoscute creste ale sale.

“Excursie in Fagaras” este o aventura unica!... Calare pe traseu marcat, la Muntii Fagaras (cei mai inalti din tara), pot merge cei care au experienta. Calatoria incepe dimineata devreme, intrucat avem de parcurs douazeci si ceva de km catre varful Moldoveanu. Spectaculoasele Chei ale Valsanului, frumusetea naturii salbatice, precum si aerul tare de munte, ne vor asigura cea mai frumoasa zi de vacanta.


Ca noutate absoluta puteti fi parte a unuei experiente cara va va schimba viata ("dau un oras pentru un cal"): aveti sansa sa detineti propriul cal, cumparandu-l cu aproximativ 500 Euro. Noi vom avea grija de el si de fiecare data cand veti veni la Bradulet va veti bucura de noul prieten.

   Inapoi Mai departe